nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

The New School: formeel accreditatiebesluit 'GOED'!

 De NVAO (De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie)
heeft onze heraccreditatie formeel bekrachtigd met het oordeel 'GOED'.

De meeste HBO opleidingen scoren VOLDOENDE, maar met de score GOED horen wij bij de beste 15%!

Opnieuw lof voor The New School in de
Keuzegids voor HBO Voltijd 2016
d

Keuzegids HBO beoordeelt The New School als topopleiding!

rsz hbo16 topopleiding highres

The New School biedt een vierjarige hbo opleiding aan op het terrein van communicatie, creativiteit en ondernemen. In die vier jaar leiden we je op om te kunnen werken in een veelzijdig vakgebied.

We hebben oog voor de ambachtelijke, de creatieve en de innovatieve aspecten in dit vakgebied en voor jou als individu.

 • Communicatie
 • Creativiteit (Woord & Beeld)
 • Ondernemen
 • Persoonlijke groei

Dit alles met:

 • Een veelzijdig lesprogramma
 • Een breed vakinhoudelijk pakket
 • Vakdocenten uit de praktijk
 • Veel persoonlijke aandacht
Bij ons sta jij centraal! Want een goede carrière gaat gepaard met weten wie jij bent en het ontdekken van jouw talenten en drijfveren. Bij The New School speelt de persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor het individu dan ook een belangrijke rol.
 • Lesprogramma van The New School heeft een interactief karakter
 • Kleine klassen (8-13 studenten)
 • Persoonlijke aandacht
 • Informele sfeer
 • Extra begeleiding wanneer nodig

Alumni aan het woord:

Guy Mullens
Guy Mullens
Sophie Hilbrand
Sophie Hilbrand
Tycho Muller
Tycho Muller
Jos v.d. Donk
Jos v.d. Donk
Wouter Koch
Wouter Koch
Albrecht Haan
Albrecht Haan

Eerste TNS Talks op 14 september!

81a510e0 1030 40c6 868b 69f7017b907c

Op woensdag 14 september wordt de eerste TNS Talks gehouden, met als thema "Let's talk elections". Ed Johnson, oud-burgemeester van Asbury Park en ondernemersexpert, komt een lezing houden over de Amerikaanse verkiezingen. Voor alle studenten, alumni en ouders.
Locatie: De Vondelkerk, Vondelstraat 120. Inloop 19.30.
Aanmelden kan hier!

 

Lees meer...

Bryna Hellmann: An interview with a living legend

Docent, entrepreneur, schrijver en bovenal een bron van energie en inspiratie met legacy.

Bryna2016 Bryna Hellmann is een extraordinairy ‘one-of-a-kind’ vrouw, vinden wij. Zelf wil ze vooral benadrukken dat ze echt niet buitengewoon is en dat heel veel andere mensen The New School mogelijk hebben gemaakt.

In 1970 is zij naar Amsterdam gekomen en ze is nooit meer weggegaan. ‘(…) I’ve lived here longer than any place else, and I intend to die here. My kids can dump my ashes in a gracht’, zei ze in een eerder interview met ABC Espresso Book Machine. In plaats van met pensioen te gaan, richtte zij op 58-jarige leeftijd The New School For Information Services op.

Lees meer...

Weer tweede prijs voor TNS in Berlijn

Weer tweede prijs voor TNS in Berlijn

Ons TNS-studententeam won op zaterdag 24 juni – net als vorig jaar – de tweede prijs in de internationale wedstrijd "Future of Education" van Business School Berlin. 

Lees meer...

Project tweedejaars succesvol afgerond

Project tweedejaars succesvol afgerond

In de afgelopen maanden zijn onze tweedejaars studenten druk beziggeweest voor opdrachtgever IIC (International Innovation Company). Hun uitdaging was opties te vinden om producten op nieuwe manieren te vermarkten of andere functies voor deze producten te bedenken. 
Woensdag 22 juni presenteerden de negen projectgroepen op het hoofdkantoor van IIC in Delfgauw hun resultaten aan de directie.  

Lees meer...

Resultaten Nationale Studenten Enquête wederom positief!

afb Nationale Studenten Enquete 2013
De resultaten van de NSE enquete 2016 zijn bekend. We zijn tevreden   dat de studenten ook dit jaar positief over The New School hebben geoordeeld.

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Ook onze studenten hebben hier aan meegedaan.

The New School studenten beoordelen hun opleiding als zeer positief! Een mooie uitslag.

Bekijk de factsheet


Inhoud Nationale Studenten Enquête

Studenten wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen en hun oordeel te geven over verschillende aspecten: de inhoud van de opleiding, verworven vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten, informatie vanuit de opleiding, studiefaciliteiten, toetsing en beoordeling, studieroosters, studielast en studiebegeleiding.

Initiatief & Uitvoering

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van de Vereniging Hogescholen (voormalige HBO-raad)NRTO, VSNU en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en vertegenwoordigt daarmee het gehele hoger onderwijs. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart GfK.

Lees meer...

Project the Future of Education 2016

Project the Future of Education 2016

Ook dit jaar neemt The New School deel aan de internationale competitie The Future of Education. De organisatie is in handen van onze samenwerkingspartners Business School Berlin en Medical School Hamburg. Afgelopen maandag was de aftrap in Hamburg. Een team van vijf van onze studenten gaat zich meten met zo’n 50 Duitse studenten.

Doel dit jaar is om te komen tot een onderwijsconcept dat onderwijsinstellingen en studenten helpt zich beter te focussen op hun studie en op het bereiken van een goede balans tussen studie en privéleven. Op 25 juni aanstaande presenteren alle teams hun plannen in Berlijn.

Lees meer...