nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

Nationale Studenten Enquête ook dit jaar positief!

POSTERS NSE17 ISA NL afbeelding 213x300

De resultaten van de NSE enquête 2017 zijn bekend. Onze studenten hebben ook dit jaar weer zeer positief over The New School hebben geoordeeld.  

Voor het vijfde jaar op rij scoort The New School een particuliere hbo voor marketing, communicatie, en creativiteit bijzonder hoog op de Nationale Studenten Enquête. Directeur Kees Spijker: ‘De kracht van kleinschalig en praktijkgericht onderwijs is hiermee wederom aangetoond.’ 

 

Studenten van The New School beoordelen zowel de inhoud als de leeromgeving van hun opleiding gemiddeld met een cijfer hoger dan een 4,5 op een schaal van 5. Ook raadt 90 procent van de studenten anderen aan om aan The New School te gaan studeren. Deze score ligt ruim boven het landelijk gemiddelde. Spijker: ‘Een prachtig resultaat waar we heel trots op mogen zijn.’ 

Beste kleine hbo van Nederland

Vorig jaar riep de Keuzegids Hbo The New School al uit tot ‘beste kleine hbo van Nederland’. En daarvoor waardeerde de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) The New School als Topopleiding met het predicaat ‘GOED’. Daarmee behoort dit hbo tot de beste 10 procent van alle hbo-opleidingen in Nederland. 

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. 

Bekijk de factsheet

Inhoud Nationale Studenten Enquête

Studenten wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen en hun oordeel te geven over verschillende aspecten: de inhoud van de opleiding, verworven vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten, informatie vanuit de opleiding, studiefaciliteiten, toetsing en beoordeling, studieroosters, studielast en studiebegeleiding.

Initiatief & Uitvoering

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van de Vereniging Hogescholen (voormalige HBO-raad)NRTO, VSNU en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en vertegenwoordigt daarmee het gehele hoger onderwijs. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart GfK.