nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

Marketingcommunicatie

Peter Sellers zei eens :'Reclame is de kunst op het onderlijf te richten en de portemonnee te treffen.' Marketingcommunicatie is de algemene term voor alle reclame/communicatie in het kader van het marketingbeleid.

In dit geval communicatie tussen producenten en de markt. Die markt bestaat uit verschillende mensen: verschillend in leeftijd, woonplaats, levensfase, culturen. Maar ook met al hun verschillen in wensen, ideeën, gevoelens en (product)gebruik. Marketingcommunicatie is het in contact treden met die consumenten (maar bedrijven kan ook) om hun kennis, houding en gedrag positief te beïnvloeden…. en hopelijk leidt dat uiteindelijk tot koop.
En dat in contact treden wordt steeds boeiender. Kranten lopen terug in aandacht en oplage, TV zenders versnipperen steeds meer, ieder interessegebied heeft zijn eigen (digitale) tijdschrift. Internet is hot en Social Media staat nog in de kinderschoenen. Kortom een uitdaging om je product/dienst in die complexe wereld te onderscheiden. Merken bouwen noemen ze dat ook wel.

Jaar 2
In het tweede jaar ga je hiermee wekelijks aan de slag : hoorcolleges worden afgewisseld door cases, tests, oefeningen en opdrachten. Uiteindelijk leer je om op gestructureerde wijze een Marcom plan te ontwikkelen. Tenslotte wordt de student getoetst door middel van een tentamen en een aantal praktijkopdrachten waarin je al een beetje de marcomwereld kunt ervaren.

Een boeiend vakgebied vol nieuwe ontwikkelingen en kansen. Zeker in combinatie met andere vakken op school zoals cross media, marketing, digitale marketing en graphic arts ervaar je  de samenhang en complexiteit om de consument anno NU te bereiken/raken

Docent Gerwin Konijnenberg
gerwinJe wordt begeleid door een ervaren trainer/docent; Gerwin Konijnenberg. Hij is naast zijn docentschap communicatieadviseur en trainer Marketing, Sales en Management. Sinds 2006  geeft hij les op The New School.

 

 


LinkedIn profiel