nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

Crossmedia

De invloed en de aanwezigheid van nieuwe media neemt nog elke dag toe. Steeds meer bedrijven geven hun reclamebudget uit aan een mix van mediakanalen: online, offline, gaming, digitale tv, printmedia etcetera.

Dit komt zowel door de toename van het gebruik van devices (het mobiel, de tablet, de laptop) als ook door sociale inslag die de programmatuur heeft gekregen (Facebook, Twitter, LinkedIn).

Jaar 2
Het vak Crossmedia is een introductie in het hele scala van nieuwe media. De student krijgt inzicht in de trends, zowel op technisch als op conceptmatig gebied. Inzicht in de ontwikkeling van de nieuwe media, de toekomst van sociale media, gaming en mobiel. De student moet ze begrijpen en er mee leren werken. Hierbij ligt de aandacht naast de impact op de marketing en communicatie ook op de impact van deze nieuwe media op de maatschappij. 

Daarnaast leer je bij het vak crossmedia wat huidige crossmediale campagnes zijn en hoe je een mix opbouwt. Je leert effectief online te surfen, informatie vanuit het web te organiseren, databases te koppelen en steun te geven aan de creatieven aan de bureaukant. Als je ook het vak websdesign volgt, heb je een stevige basis voor je eerste stage en een carriëre in de reclame.

Docent: Ayman van Bregt

 

LinkedIn profiel