nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

Financiën

Het vak financiën heeft een algemeen vormend karakter en biedt inzicht in maatschappelijke mechanismen, wat onontbeerlijk is in het werkveld van de professionele marketingcommunicatiedeskundige. Daarnaast maakt dit vak de student bewust van de financiele consequenties van diverse besluiten.

Jaar 1 
In het eerste jaar krijg je inzicht in je persoonlijke financiën, de overheidsfinanciën, de financiën van de verschillende machtsblokken en supranationale organisaties. Er wordt met grote regelmaat ingegaan op actualiteiten met een financieel-economische lading. Door deze praktijkvoorbeelden wordt de theorie tot leven gebracht. Dit heeft een positief effect op het beklijven en begrijpen van dit vak.
Daarnaast leer je ook hoe je projectbudgetten opstelt.


Jaar 2
In het tweede jaar wordt in het eerste semester praktijkgericht, financieel management gedoceerd. Het tweede semester staat in het kader van de institutionele economie: een optiek op organisatie - en sturingsvraagstukken. Besluitvorming van de centrale overheid en van grote organisaties worden verklaard aan de hand van o.a. de speltheorie, onvolledige contracten en’ bounded rationality’. Besluiten met een grote financiele importantie worden hierdoor inzichtelijk gemaakt

Docent Alex de Jong
AlexVan huis uit ben ik een eerstegraads docent economie, die jarenlang werkzaam is geweest in de wereld van onroerend goed . Direct voorafgaand aan mijn aanstelling als docent marketing aan The New School, alweer twaalf jaar geleden, was ik o.a. werkzaam als marketingdocent op de NIMA-A en NIMA-B cursus. Naast het docentschap houd ik me bezig met vermogensbeheer.