nvao

social twitter box blue 32 social facebook box blue 32 social linkedin box blue 32

Maatschappij & Cultuur

Een brede algemene ontwikkeling, en dus inzicht in maatschappelijke en culturele tendensen is een pré in het vakgebied marketingcommunicatie. 

Jaar 1
In het eerste jaar bestudeer je de rol van levensbeschouwelijke stromingen wereldwijd, en krijg je een overzicht van de westerse cultuurgeschiedenis in vogelvlucht. 

Jaar 2
In het tweede jaar maak je begeleide opdrachten over vragen, die iedereen die geïnteresseerd is in de marketingcommunicatie, zullen aanspreken: Hoe herken je maatschappelijke groepen? Hoe leven zij, hoe denken zij? Hoe moet je je gedragen in andere culturen? En met welke maatschappelijke en culturele trends moet je in de toekomst rekening houden?

Docent Joost Grambergen
joost
Wie is Joost Gramsbergen? Ik ben van het bouwjaar 1958, toen men nog wist wat kwaliteit betekende, en geboren en getogen in noordelijke contreien, waar jonge karakters worden gestaald door harde tegenwind. En door huiswerk! Na afronding van het gymnasium en de studie geschiedenis trok ik naar Amsterdam om les te geven.
Sinds 1988 geef ik les op The New School, waar mijn betrekking is gegroeid van bijbaan (ik heb ook nog jarenlang lesgegeven op de Nieuwe School, voor staatsexamens) naar hoofdbaan. Aangezien ik een nieuwsgierige alleseter ben van informatie kan ik veel van mijn interesses kwijt in de lessen en overige activiteiten voor de school. Nog hobby’s? Van meteorologie tot filmen, van bergtochten tot archeologie: Meer dan ik tijd heb.